Vrijwilligers krijgen geen vergoeding voor verrichte werkzaamheden. In bepaalde gevallen kunnen zij wel reiskosten declareren. Waar bedrijven worden ingeschakeld voor werkzaamheden worden die normaal betaald. Waarbij we nooit zullen nalaten hen eraan te herinneren voor wel doel ze aan de slag zijn. Anders gezegd: we proberen zo veel mogelijk voor zo weinig mogelijk geld geregeld te krijgen.

Kinderfonds Franniez is aangemerkt als ANBI instelling bij de belastingdienst. Dit betekent dat over de giften geen schenkingsbelasting is verschuldigd.
Een andere voordeel van schenken aan ANBI’s is dat de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek gebracht kan worden op het belastbaar inkomen. Met een periodieke schenking zijn uw donaties aan Kinderfonds Franniez echter volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Een periodieke schenking moet een looptijd hebben van minimaal 5 jaar. Tevens moet dit worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst. Dit formulier sturen wij u graag toe. Een mailtje naar schenkingen@franniez.nl is voldoende.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als bedrijf Kinderfonds Franniez te steunen. Het bedrijf kan een zelf te bepalen geldbedrag overmaken. Dat kan eenmalig, maar ook voor langere tijd in de vorm van een periodieke betaling.

Doneren? Klik hier

U kunt als bedrijf ook de Franniez Methode doneren. Hierbij kunt u 1, 5 , 10 of 20 kinderen steunen gedurende het 0e tot 18e levensjaar. Deze pakketten kosten respectievelijk € 30,- € 150,- € 300,- of € 600,-.

Doneer de Franniez Methode! Klik hier

Wij overleggen graag met u om uw steun zo dicht mogelijk bij uw eigen bedrijfsdoelstellingen te laten aansluiten. Meer weten? Mail naar info@franniez.nl

Wij zien graag dat u acties voor onze stichting opzet. Kijk hiervoor op de actiepagina. We willen wel vooraf worden geïnformeerd, omdat dubbele acties te voorkomen en we willen weten waarvoor onze naam wordt gebruikt.

U kunt inderdaad vrijwilliger worden bij Kinderfonds Franniez.
Stuur een mail met uw gegevens naar info@franniez.nl en wij informeren u over de mogelijkheden.

De Franniez zijn er voor alle chronisch zieke kinderen die in het ziekenhuis klinisch en poliklinisch worden behandeld  en voor wie nog geen verzamelsysteem bestaat.

Als chronisch ziek kind krijg je een Franniez spiraal als je in het ziekenhuis wordt behandeld. Voorwaarde is alleen, dat het ziekenhuis aan het verzamelsysteem deelneemt.

De verschillende stickers passen bij de verschillende soorten interventies, die chronisch zieke kinderen kunnen ondergaan. Elders op deze site (en op de bij het Franniez-pakket geleverde kaart) is te zien hoe dat zit.

Dat is inderdaad het geval. De interventies kunnen op een spaarkaart worden bijgehouden en bij terugkeer in Nederland in Franniez worden verzilverd bij het eigen ziekenhuis. Download het formulier om uit te printen.

Formulier Franniez-Tegoed (ander ziekenhuis)

De spiraal is vol met 130 Franniez stickers op 65 Franniez treden, dus na 130 behandelingen; 2 stickers per trede. Daarna kun je een nieuwe spiraal aanvragen of digitaal verder sparen.

Helaas de spiraal is niet te koop.

Wijzigingen in uw adres, telefoonnummer, mailadres, etc. kunt u mailen naar administratie@franniez.nl of per post sturen naar Kinderfonds Franniez, Fie Carelsenstraat 7, 2331 JS  Leiden. Wij voeren vervolgens deze wijziging in onze administratie door.

Als het Franniez verzamelsysteem in een ziekenhuis wordt geïntroduceerd, is er een handleiding beschikbaar voor de zorgmedewerkers. Zij geven de uitleg aan de kinderen en hun ouders. Als de spiraal wordt uitgereikt, zit daar bovendien een folder met uitleg bij.

Ziekenhuizen, die willen aanhaken, kunnen dat kenbaar maken via een mail naar info@franniez.nl. Daar kan tevens informatie worden aangevraagd. Als het systeem verder wordt uitgerold, gaat de Stichting Franniez ziekenhuizen actief benaderen.

.

Daarvoor volstaat een mailtje naar bestelling@franniez.nl. Houdt wel rekening met een levertijd van 2 tot 3 weken.


  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.