De Franniez Methode

De Franniez methode bestaat uit een spiraal, treden en stickers plus een digitaal dagboek.

Franniez spiraal

Wanneer kinderen voor hun chronische ziekte in het ziekenhuis worden behandeld, ontvangen ze de Franniez spiraal als basis van het verzamelsysteem. Verpakt in een blauwe of paarse koker kan de spiraal goed beschermd overal mee naar toe worden genomen. De spiraal is voorzien van een tafelstandaard.

Franniez stickers

Telkens als het kind iets rondom de ziekte meemaakt,  krijgt het van de zorgmedewerker een sticker.
Om het kindvriendelijk te houden, zijn alle stickers gebaseerd op het thema “zee” (een chronische ziekte is als de golven van de zee die komen en gaan). Ze symboliseren de gebeurtenis, zoals een prik, een operatie, een scan of misschien een goede of slechte dag. Allemaal met een knipoog. Wanneer je naar huis mag dan krijg je een “dol – fijn”
Bekijk hier alle stickers

Franniez treden

De sticker kan op de trede worden geplakt. Er zijn 15 verschillende kleuren Franniez treden om uit te kiezen. Twee stickers per trede, die vervolgens op de spiraal wordt geschoven.

Alle elementen samen zorgen voor een beeldverslag van de ziekte. Dat geeft het kind troost, moed en houvast voor alles wat nog komt. En vormt een aanknopingspunt voor het gesprek.

Ben je in een ander ziekenhuis? Dan kun je toch Franniez sparen. Download daarvoor het Formulier Franniez-Tegoed  en verzilver deze in je eigen ziekenhuis.

Meer weten over het digitale dagboek? Klik dan hier