Geschiedenis

Het idee voor een verzamelsysteem ontstond in 2012. Andere succesvolle systemen waren er voor kinderen met kanker (Kanjerkralen) en met een hartaandoening (Tikkies). Voor chronisch zieke kinderen bestond zoiets niet.

Na de oprichting van de stichting op 16 september 2013, is er een professionele organisatie opgebouwd om dit enorme project te kunnen dragen. Kinderfonds Franniez bestaat enkel uit vrijwilligers van binnen en buiten de zorg.

Eind 2014 konden we beginnen met het produceren en op 12 januari 2015 is de eerste spiraal uitgereikt. Na een ruime testperiode, kunnen vanaf september 2015 ziekenhuizen in heel Nederland meedoen. Opbrengsten uit sponsoracties en de donaties van particulieren, bedrijven en fondsen maken het mogelijk om het verzamelsysteem gratis aan te kunnen bieden.

 

Onze Missie

Kinderfonds Franniez streeft naar een verzamelsysteem voor alle chronisch zieke kinderen in heel Nederland van 0 tot 18 jaar. Franniez na elke interventie. Zo krijgt alles, wat er rondom hun ziekte gebeurt een plek. Dat geeft troost en moed, een aanknopingspunt voor het verwerken en het gesprek. Zodat de kinderen hun ervaringen kunnen delen. Want dat helpt.

De vrijwilligers van Kinderfonds Franniez proberen zo snel mogelijk de Franniez voor deze kinderen beschikbaar te krijgen.